Smart Visit


De brug tussen online en fysiek winkelen. Dat is Smartvisit

Stel je voor: je loopt een winkel binnen en je krijgt een persoonlijke welkomstboodschap met voor jou relevante kortingscodes. Na het winkelen loop je naar de kassa en betaal je met je telefoon en de app geeft je automatisch je spaarpunten met een bedankje als je de winkel uitloopt. Een naadloze ervaring met relevante informatie wanneer jij erop zit te wachten. Dat is precies wat de iBeacon technologie (SmartVisit) kan brengen. De manier waarop we met informatie en alles om ons heen omgaan blijft veranderen. De mogelijkheden van de verdere introductie binnen de retail branche van deze technologie is breed. 

De werking
De technologie die dit mogelijk maakt is de recentelijk geïntroduceerde iBeacon van Apple. Het is een klein kastje (Beacon) die in de winkel kan worden geplaatst. Dit kastje kan op verschillende berichten uitzenden afhankelijk van de manier waarop dit kastje wordt ingezet. De berichten worden uitgezonden via BlueTooth de zogenaamde BLE (BlueTooth Low Energy) De consument heeft op de smartphone een applicatie die instaat is om dit signaal op te vangen. Op basis van de opgegeven voorkeuren geeft de smartphone een signaal wanneer deze in de buurt is van een Beacon. Doordat de consument zelf de instellingen en voorkeuren bepaald is hij/zijn volledig in controle over welke type berichten hij/zij wil ontvangen. 

De toepassingsmogelijkheden
De Beacon technologie heeft veel toepassingsmogelijkheden. Bijvoorbeeld voor de retail:

Indoor navigatie: makkelijk je favoriete producten vinden binnen een winkelcentra. De beacons brengen je in combinatie met een app precies waar je wilt.
Aanbiedingen en acties: de consument kan verleid worden  met specifieke kortingacties als deze de winkel binnenkomt of in de buurt van specifieke schappen loopt.
Loyalty: apps in samenwerking met iBeacons kunnen klanten belonen voor het vaker bezoeken het winkelcentrum/ winkelgebied.
Contactloos betalen: Beacons zijn een directe concurrent van NFC en kunnen daarom worden gebruikt om te betalen voor producten en diensten.

 

Een verdere uitleg en voorbeelden van Beacons zijn te zien in deze video’s: